2014. december 15., hétfő

HMAA konferencia egy medika szemével



Elérkezett 2014 októberének vége. Itthon idén épp csak beköszöntött az igazi ősz esővel és hideggel. Na mármost, ebből az időjárásból érkeztünk meg Sarasotába, Florida állam nyugati partjára: fantasztikus meleg nyári idő, pálmafák, napsütés, tenger, hullámmorajlás, fehér homok....:)
Ez a fantasztikus környezet adott méltó helyszínt a HMAA 46. éves konferenciájának. Az előadások igen magas színvonalúak voltak akár tapasztalt előadók, akár fiatal medikusok, PhD hallgatók tartották. Rendkívül jó volt látni, hogy milyen széles körben végezünk kutatásokat a világ minden táján. Nagy öröm volt számomra, hogy én is bemutathattam eredményeit kutatócsoportunknak, melyet a Semmelweis Egyetem Pulmonológia Klinikáján végezünk. A szekciók végén nagyon jó diszkussziók is születtek, mely úgy gondolom tovább növelte a konferencia értékét. A konferencia légköre, a résztvevők hozzáállása rendkívül motiváló volt számomra. Mindeközben sok értékes emberrel megismerkedhettem.
Természetesen a tudományos délelőttök után közösségi események is színesítették a délutánokat, estéket. Szinte kötelező, hogy egy orvos konferecián az egészséges életmód előtérbe kerüljön. Így volt ez itt Sarasotában is, melyet a számtalan jóhangulatú sportesemény is alátámaszt: baráti vízilabda meccs a szálloda medencéjében, röplabda meccsek és reggeli csapatos futás a tengerparton, tenisz meccsek.  Utóbbi során mindenki megtalálta a maga szintjének megfelelő párt, így nagyon jól éreztük magunkat itt is. Persze a tengerpartot és a hibátlan napsütést is volt idő élvezni.
A szervezett kultúrális programok is szuperek voltak. A teljesség igénye nélkül csak néhányat sorolok fel. A kocsma party-n, ahol nagyon finom magyar ételeket ehettünk, magyar zenékre mulathattunk. A gála vacsorán fantasztikus környezetben ismerhettük meg még jobban a HMAA történetét és jelenét, majd asztalbontás után jókat beszélgettünk a zongora mellett (itt ki-ki érzett magában bátorságot leült és játszott nagyon jó hangulatot teremtve ezzel. :)
Úgy gondolom minden fiatal nevében mondhatom, hogy rendkívül hálásak vagyunk ezért a nagyszerű konferenciáért, a szervezésért és hogy mindennek részesei lehettünk idén. Remélem találkozunk 2015-ben is! :)




2014. 12. 13.

Kornafeld Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése